Over ons

Thuiswerken, comfortabel leven, duurzaamheid, warmtepompen, frisse en vooral verse lucht, opwarming van de aarde, aardgas wordt steeds schaarser en elektriciteit is onbetaalbaar. Allemaal factoren die ons leven lijken te bepalen.

De pandemie, maatregelen die daardoor genomen moeten worden en vooral het feit dat de mens steeds meer wil “consumeren” helpen uiteraard niet om ons leven te verbeteren.

Natuurlijk is een maatwerk airconditioningsysteem ook niet het “medicijn” maar het is ook niet meer de pure luxe,  dat het vroeger was. Airco’s zijn betaalbaarder geworden, vooral ook veel energiezuiniger en brengen steeds meer comfort.

Wist u dat de zuinigste modellen airconditioner met een koel- en verwarmingsvermogen van 2,5 kW tussen de 480 en 580 Watt aan stroom per uur verbruiken als ze pas aangezet worden? Zodra de ruimte de ingestelde temperatuur heeft bereikt is dat nog veel minder door de effectiviteit van het systeem. De intelligente regeling zorgt ervoor dat de buitenunit van het splitsysteem zo kort mogelijk aangaat om de ruimte op temperatuur te houden. Iedere 10 minuten schakelt de buitenunit even een paar minuten aan. De rest van de tijd draait alleen de ventilator (verbruikt dan slechts 40 Watt aan stroom) van de binnenunit om de ruimtelucht te circuleren en te filteren. Gemiddeld, afhankelijk van temperatuurinstelling en buitentemperatuur, is 300 – 400 Watt per uur echt haalbaar. Een energielabel A+++ in zowel koel- als verwarmingsstand zal u dan ook niet verbazen.

Misschien is de warmtepomp mogelijkheid van een airco steeds meer een troef, als aardgas minder verkrijgbaar en of onbetaalbaar wordt. Uit datzelfde 2,5 kW systeem haal je wel tot 5,5 kW aan verwarmingsvermogen en dat is ruim voldoende om een ruimte van circa 100 m3 te verwarmen. En koelen natuurlijk.

En te ventileren uiteraard. Een binnenunit zorgt voor een aanzuigende werking van de ruimtelucht en zal ook deze lucht filteren. Deze filtratie-technieken gaan bij sommige modellen zover dat stofdeeltjes, huismijt, bacteriën, schimmels, allergenen en zelfs virussen uit de lucht worden gehaald. Het Plasma Quad Plus filtratiesysteem van Mitsubishi Electric doodt bijvoorbeeld binnen 72 minuten 99% van virussen in een ruimte van 25 m3. Meer informatie daarover kunt u nalezen onder het kopje Filtratie bij “Producten”.

Comfort op uw werk en onderweg. Kunt u zich een auto zonder koeling nog voorstellen? Kleding passen in een winkel waar het muf en heet is zie je ook steeds minder. Comfortabel wonen, thuiswerken en heerlijk slapen is met een License to Cool Airconditioning installatie gewoon haalbaar en betaalbaar.

Afgezien van professionele portabel airco’s en vaste airco’s zonder buitenunit (ook wel monoblocks genaamd) “verkopen” wij geen standaardproducten. Een (multi)splitsysteem van License to Cool is altijd maatwerk. Onze ervaren adviseur komt bij u langs, uiteraard geheel conform RIVM wensen en eisen, om de situatie te bekijken en uw wensen te vertalen in systeem dat bij u past. Met oog voor details en afwerking zullen wij, bij opdracht, uw systeem installeren en desgewenst regelmatig onderhouden. Wij zijn best trots dat de eerste systemen die wij plaatsen in 2002 nog steeds draaien. En mocht er eens iets kapot gaan dan zorgen wij voor reparatie of vervanging.

Leest u de overige informatie op onze website eens na. Bekijk de foto’s van door ons geïnstalleerde systemen, innovatieve producten, vul het offerte aanvraagformulier in of geef ons een belletje zodat we een en ander kunnen bespreken.

License to Cool ….. voor een perfect klimaatgevoel.

ONDERNEMER – VAKIDIOOT – SERVICEGERICHT

Oprichter Harry Meyers BSc BBA is op 23 augustus 1967 geboren in Hellevoetsluis. Na een opleiding Facilitaire Dienstverlening aan de Haagse Hogeschool heeft Harry 10 jaar lang in internationale sales & marketing van Fast Moving Consumer Goods gewerkt. Voornamelijk in de Verenigde Staten, Cariben, Midden Oosten, Verre Oosten en Europa. In 2002 is hij een installatiebedrijf in de airconditioning gestart, eerst binnen een holding van bedrijven. Later geheel zelfstandig als License to Cool Airconditioning.

Sinds 2019 is Harry ook actief in de Solar branche. In eerste instantie bij een Spaanse en Belgische EPC/ontwikkelaar. Momenteel als Business Developer Benelux a.i. voor de Italiaanse zonnepanelen fabrikant FuturaSun.

Harry is de gelukkige vader van 2 prachtige kinderen van 24 en 20 jaar oud. Is heel open en direct. Commercieel zonder het eindresultaat van de klant uit ogen te verliezen. Innovatief, out-of-the box denker en ouderwets service/klantgericht. Harry heeft een zeer groot zakelijk netwerk, internationaal en regionaal.